Sähköinen ajanvaraus

Yhteystiedot

Canin Care
Tmi Niina Forsblom
Y-2518622-7

IG: canincare

Niina
niina (at) canincare.com
+358405923318
Käytössä myös whats app!

os.
Kirvesniemenranta 23, Valkeala

(jos käytössä google maps, perille löytää käyttämällä Kirvesniementie 23)

• Hieronta
Harrastava koira tarvitsee säännöllistä lihashuoltoa pystyäkseen työssään ja kilpaillessaan toimimaan täysipainoisesti. Lihashuolto pitää lihakset kunnossa, ehkäisee lihasvammojen syntymistä sekä parantaa kestävyyttä. Hierontaa käytetään suoritukseen valmistavana ja palauttavana hoitona. Näyttelykoiran säännöllisellä lihashuollolla saadaan liikkeisiin draivia ja ulottuvuutta, asento saadaan ryhdikkääksi ja näyttäväksi sekä mieli virkeäksi. Aroille koirille säännöllinen rentoutuminen ja hieronta tuo varmuutta ja helpottaa koiran käsittelyä eri tilanteissa. Kotikoiran lihakset saattavat jumiutua esimerkiksi pelkästä olemisesta ja yksipuolisesta liikkumisesta. Lihashuollolla koiran lihaksiin saadaan tarvittava elastisuus ja kimmoisuus, jolloin koira on rentoutunut, voi paremmin ja on kaikin puolin pirteämpi.

• Trigger- painanta
Triggerpisteet ovat ärtyneitä ja aristavia pisteitä lihaskudoksessa, ns. kipupisteitä. Ne muodostuvat usein paikallisen ylirasituksen seurauksesta ja voivat aiheuttaa puutumisen tunteen tai heijastekipuja läheisiin lihaksiin. Useimmiten niitä esiintyy mm. lavan, lanneselän ja pakaran alueella.

• Mobilisaatio eli liikehoito
Mobilisaatiolla eli liikehoidolla tarkoitetaan nivelten rajoittuneen liikkuvuuden korjaamista. Se tapahtuu koulutetun ammattilaisen suorittamana, jolloin niveleen kohdistetaan jatkuva rauhallinen liike käsin. Mobilisaatiolla pyritään parantamaan nivelen liikkuvuutta, verenkiertoa, nivelkapselin aineenvaihduntaa, koordinaatiota sekä lisäämään niveltä ympäröivien kudosten elastisuutta.

• Venyttelyt
Venyttely on yksi tärkeimmistä lihashuolto toimenpiteistä, joka säännöllisesti tehtynä lisää lihasten ja niiden tukirakenteiden elastisuutta ja kimmoisuutta. Venyttely: palauttaa lihaksen lepopituuden parantaa aineenvaihduntaa edistää verenkiertoa lisää nivelten liikkuvuutta pienentää loukkaantumisriskiä parantaa koiran liikkeitä rentouttaa

• Lämpö- ja kylmähoidot
Kylmähoidon tarkoituksena on aiheuttaa lihaksissa ja nivelissä mahdollisimman suurta lämpötilanvaihtelua. Tämä edistää rasituksesta palautumista. Kylmähoitoa käytetään mm. akuuttien tulehdusten ensiapuun, lihas- ja nivelkipujen lievittämiseen sekä venähdyksien, nyrjähdyksien ja rasitusvammojen turvotuksien vähentämiseen. Lämpöhoidoilla pyritään rentouttamaan lihaksia ja niveliä. Lämpöhoito sopii esim. lihaskramppeihin ja kroonisiin kipuihin, eli lievittämään kiputiloja, joihin ei liity tulehdusta. Se rentouttaa kireitä ja jännittyneitä lihaksia ja toimii esilämmityksenä esimerkiksi hieronnalle.

• TENS - hoito
Termi TENS tulee sanoista Transcutaneous (ihon läpi), Electric (sähköinen), Nervus (hermo), Stimulation (ärsytys). TENS-laite lähettää heikkoja sähköimpulsseja hermoihin. Nämä sykäykset auttavat kehoa estämään kipuimpulssien pääsyn aivoihin. TENSiä käytetään ääreisverenkierron vilkastamiseen, hermolihastoiminnan tasapainottamiseen ja fyysisen suorituskyvyn lisäämiseen. TENS auttaa voimakkaisiin kalvokireyksiin ja lihasjännityksiin. TENS-sähköhoidon turvallinen ja oikea käyttö taataan sillä, että sen tekee lihasanatomian tunteva ammattilainen.

• Laser- hoito
Terapialaser tuottaa laservaloa, joka kulkeutuu koiran kudokseen vahingoittamatta sitä. Se saa kudoksissa aikaan biologisen vasteen, joka nopeuttaa paranemista ja vähentää kipua ja tulehdusta.
Käytössämme on matalatehoinen Handy Cure- hoitava laser, jota voidaan käyttää niin ihmisille kuin eläimille. Käytetään käsittelyn apuvälineenä muun muassa pehmittämään kireitä lihaksia ja sen käytöstä on saatu todella hyviä hoitotuloksia.
Vuokraamme myös Handy Cure- laseriamme! Kts.vuokraus