Yhteystiedot

Canin Care
Tmi Niina Forsblom
Y-2518622-7

Osoite:
Lassinkatu 13
45130 Koriala
(Kouvola)

Putiikki avoinna:
ma-to 15-18
Palvelut ajanvarauksella:
ma-pe 8-20

Yrittäjä:
Uimala/
Koirahieronta/
Trimmaus/ Hammashuolto/
Kurssit ja luennot
niina (at) canincare.com
+358405923318

Trimmaus
sini (at) canincare.com
+358505949191

Eläinfysioterapia
Heidi
+358445372368

Uusimmat tuotteet

Ruokaa ja herkkuja koiralleTilaa tästä lahjakortti kätevästi verkkokaupan kautta. Saat hetken kuluttua tilausvahvistuksenLue lisää »

Uutiset

4.6.2017KYNSIEN LEIKKUU 5.6. SIIRTYY 12.6.Lue lisää »8.11.2016Loppuvuoden ja alkuvuoden aikatauluja!Lue lisää »22.9.2016Avoimet ovet 25.9.2016Lue lisää »

Koiran fascia manipulaatio (Stecco)

Manuaaliterapiassa on monia eri suuntauksia ja menetelmiä, yksi niistä on Steccon Fascia Manipulaatio. Italialainen Luigi Stecco alkoi kehittämään menetelmää jo -80 luvulla, koska huomasi saavuttavansa menetelmällä hyviä tuloksia. Alkuaikoina  Stecco käsitteli esimerkiksi potilaan käsikivussa koko yläraajan, myöhemmin käsittely alkoi painottua tarkoin valittuihin pienempiin alueisiin / kohtiin. Tutkittuaan asiaa vuosien saatossa häntä alkoi kiinnostaa, miksi kivuliaat alueet painottuivat määrättyihin kohtiin päässä, kehossa ja raajoissa. Hän tutki esimerkiksi eläinten anatomiaa dissektioiden kautta, tutustui tarkemmin akupunktioon ja akupunktiossa käytettyihin pisteisiin sekä akupunktiomeridiaaneihin. Vuosien saatossa hän oivalsi, että lihasten voimavektorit yhtyvät alueilla, jotka hyvin pitkälti noudattelivat akupunktiossa käytettyjä pisteitä.

Luigi Stecco
Hänellä kävi monia ihmisiä, jotka eivät olleet saaneet akupunktiosta apua ja Steccon hoidosta taas saivat apua. Hän huomasi, että pelkkä kipu alueella ei ollut riittävä peruste hoidolle, vaan alueelta tuli löytyä kohta, jossa oli sekä kipua, että liikerajoitusta. Tänä päivänä kyseisestä kivuliaasta, liikerajoittuneesta alueesta käytetään sanaa densifikaatio. Densifikoituneessa alueessa syvä lihaskalvo ei liu`u normaalisti suhteessa toisiinsa. Densifikaation pystyy tunnistamaan palpoimalla / tunnustelemalla tarkasti määrättyjä alueita joko sormen päillä, rystysillä tai kyynärpäällä. Samaa tapaa käyttäen myös hoidetaan densifikoitunutta aluetta. Mikä mielenkiintoista, Stecco huomasi, että fasciamanipulaatiolla saadaan paremmat hoitotulokset myös nivelen liikkuvuuden paranemisessa, kuin käytettäisiin niveleeseen kohdistuvaa mobilisaatiota tai manipulaatiota.